چهارشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۴
سرویس : آب
کد خبر : ۳۴۵۶
گزارشگر : ۴
سرویس آب
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان:

اجرای ۴۲۷ کیلومتر شبکه فاضلاب و ۱۳۳ قرارداد آب درشهرهای خوزستان

اجرای ۴۲۷ کیلومتر شبکه فاضلاب و ۱۳۳ قرارداد آب درشهرهای  خوزستان
(چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۸) ۱۱:۳۴

 

مدیرعامل شرکت آبفا گفت: از سال 96 تاکنون ۴۲۷ کیلومتر شبکه فاضلاب در ۲۲ شهر و۱۳۳ قرارداد در بخش آب منعقد شده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خوزستان، صادق حقیقی‌پور در آیین بهره‌برداری از طرح‌های آب خوزستان در پانزدهمین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران وزارت نیرو، که با حضور رییس مجلس شورای اسلامی و وزیر نیرو در تصفیه خانه طرح آبرسانی غدیر شادگان برگزار شد ، بیان کرد: سرانه بهره‌مندی شهرهای خوزستان از شبکه مدرن فاضلاب تا سال ۱۳۹۶ ، ۳۵ درصد بوده که با اجرای ۴۲۷ کیلومتر شبکه فاضلاب در ۲۲ شهر، این سرانه به ۴۵ درصد می‌رسد.

وی مساله فاضلاب را مشکل اصلی خوزستان دانست و افزود: در سال‌های گذشته کار احداث پنج تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای آبادان، خرمشهر، بندر امام، شادگان و ماهشهر با ظرفیت ۳۰۰ هزار مترمکعب آغاز شده و تصفیه خانه شرق اهواز نیز پارسال بهره برداری شد که با تکمیل این طرح‌ها تا سال آینده می‌توان ۲۰۰ میلیون مترمکعب از این حجم فاضلاب را تصفیه کرد.

مدیر عامل شرکت آبفا خوزستان با اشاره به طرح اجرای پنج تصفیه خانه در شهرهای بهبهان، ایذه، اندیمشک، شوش و بستان و غرب اهواز گفت: در صورت اجرای این تصفیه‌خانه های فاضلاب در شهرها، ۵۶ درصد فاضلاب تولیدی، تصفیه شده و خوزستان به متوسط کشوری می‌رسد.

حقیقی‌پور ادامه داد: در صورت اجرای مصوبه هیات دولت، سرانه بهره‌مندی مردم خوزستان از شبکه مدرن فاضلاب که اکنون کمتر از سرانه کشوری است به بالاتر از متوسط کشوری خواهد رسید.

۱۳۳ قرارداد آب در خوزستان

مدیرعامل آبفا خوزستان همچنین میزان مصرف آب شرب شهرهای خوزستان را در تابستان امسال ۲ میلیون متر مکعب بیان کرد و گفت: در تابستان‌های گذشته در تامین آب شهرهای خوزستان با تنش جدی روبه‌رو بودیم.

وی با اشاره به دغدغه مردم در زمینه آب و فاضلاب استان در یک سال گذشته،ضمن تشریح عملکرد این شرکت از آبان ۱۳۹۶ افزود: در پی مصوبه دولت در ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ ،در بخش آب ۱۳۳ قرارداد به ارزش هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال منعقد شده که ۷۲ پیشرفت اجرایی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در ۲.۵ سال گذشته ۲۴۰ هزار مترمکعب در شبانه روز به ظرفیت تصفیه خانه‌های آب شهرهای خوزستان اضافه شده یا در حال اجراست.

حقیقی‌پور با بیان اینکه تصفیه خانه‌های آب بهبهان، اروند، رامهرمز تکمیل و تصفیه خانه چوئبده نیز در حال ساخت هست و سال اینده وارد مدا می شود افزود: فاز دوم تصفیه خانه‌های خرمشهر و آبادان در حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا سال ۱۳۹۹ وارد مدار می‌شود.

وی با اشاره به طرح‌های توسعه آب شیرین‌کن‌ها در خوزستان اضافه کرد: تا پیش از سال ۱۳۹۶، ظرفیت آب شیرین‌کن‌ها در خوزستان ۲۲ هزار مترمکعب در شبانه روز بود که اکنون با انعقاد قرارداد و اجرای طرح‌های جدید به ۵۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در شبانه روز خواهد رسید.

به گفته وی در این مدت آب شیرین‌کن‌های اروندکنار و چوئبده اجرا شده و تاسیسات آب شیرین کن شادگان، رامهرمز، بندر امام و ماهشهر در آینده نزدیک به اتمام می‌رسد.

حقیقی‌پور ادامه داد: با هدف پایدار سازی تامین آب شهرها غیر از اهواز، ۱۱ باب مخزن با ظرفیت ۸۰ هزار مترمکعب در شبانه روز احداث شده که به اندازه ۷۰ درصد حداکثر مصرف روزانه شهرها است.

وی با اشاره به تنش برق در سال‌های گذشته افزود: خوزستان تنها استانی است که ۹۰ درصد تجهیزات تصفیه خانه‌های آب شهرها در آن به برق اضطراری به ظرفیت ۴۰ مگاوات مجهز شده، در صورتی که این شاخص در کشور ۳۰ درصد است.

حقیقی‌پور متوسط اصلاح شبکه آب در سال را ٣٣٠ کیلومتر بیان کرد و افزود: از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۹۶، در حدود یک هزار و ۸۰۰ کیلومتر اصلاح شبکه آب انجام شده بود، در حالی که از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ در حدود ۸۳۲ کیلومتر اصلاح شبکه انجام شده که نتیجه آن کاهش پنج درصدی تلفات فیزیکی در شبکه آب بوده و اکنون خوزستان به متوسط کشوری رسیده است؛ البته در این محاسبات آمار آب به حساب نیامده لحاظ نشده است.

توسعه تصفیه خانه غیردولتی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان ادامه داد: بازتوانی و توسعه تصفیه خانه بهبهان با ۹۵۰ میلیارد ریال اعتبار بدون استفاده از منابع مالی دولتی اجرا شده است.

وی افزود: هزینه اجرای این طرح به طور کامل از فروش حق آب به صنعت تامین شده است.

حقیقی‌پور اضافه کرد: عمر بالای تاسیسات، فرسودگی شبکه تامین آب و هزینه بسیار برای احداث تاسیسات جدید، ما را بر آن داشته که ایده بازتوانی و ارتقا و بازسازی تاسیسات قدیم را به کار گیریم که بر این اساس تصفیه خانه آب شهر بهبهان بازتوانی و توسعه یافته است.

وی تصریح کرد: شهر بهبهان با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت و مصرف ۷۰ هزار مترمکعب در شبانه روز، یکی از شهرهایی بوده که همیشه با تنش آب روبه‌رو بوده و از نظر بارندگی نیز در منطقه خشک واقع شده است؛ همزمانی طرح توسعه تصفیه خانه بهبهان با تقاضای پالایشگاه بیدبلند و صنایع مرتبط با آن باعث شد که تصفیه خانه این شهر را به شکل مدرن بازسازی کنیم.

حقیقی‌پور احداث آبگیر جدید، خطوط انتقال، ایستگاه پمپاژ و بازسازی و بازتوانی تاسیسات و تجهیزات تصفیه خانه را از شاخص های این طرح برشمرد و گفت: اهداف این طرح پایدار سازی آب شهر بهبهان برای جمعیت ۳۰۰ هزار نفر و تامین آب صنایع بوده است.

تنظیم: بهنام پریچه

روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب شهری استان خوزستان
تعداد بازدید : ۱,۳۳۶
(چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۸) ۱۱:۳۴
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید